Zonnebruin2018-11-13T10:12:08+01:00

“My secret of a perfect tan”

Luna van Vleuten

“My secret of a perfect tan”

Luna van Vleuten

Zonnebruin®

 29.95 incl. BTW In winkelmand

Zonnebruin® is een cosmetisch voedingssupplement op basis van natuurlijke antioxidanten, koper en carotenoïden. Vitamine C en E in Zonnebruin® helpen de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van de zon en tegen vrije radicalen. Koper ondersteunt een normale pigmentatie van de huid. Het resultaat: een mooie blijvende bruine teint en een natuurlijke bescherming tegen UV-straling door de vitamine C en vitamine E.

Inhoud van verpakking Zonnebruin®:
60 softgels, 60 dagdoseringen

Met Zonnebruin® word je Bruin van Binnenuit®

Waarom worden we zo blij van een zonvakantie? Door invloed van de zon maakt je lichaam vitamine D aan. Je voelt je lekkerder, blij en mooi. Maar overdadige blootstelling aan de zon kan schade aan je huid veroorzaken. Met het revolutionaire product Zonnebruin® word je bruin zonder directe invloed van de zon. Wil je een zongekleurde huid? Het voordeel van Zonnebruin® softgels is zonneklaar!

Bruin worden zonder zon

In de schone oceaanwateren bij Australië leeft de Dunaliella Salina alg die zich daar beschermt tegen de krachtige Australische zon door het produceren van carotenoïden. Bij mensen geven de carotenoïden, onder invloed van normaal daglicht, een mooie en natuurlijke bruining. Na een kuurtje Zonnebruin® capsules hoef je niet meer onverantwoord lang in de brandende zon te bakken om bruin te worden. Je bent al voorgebruind!

Betacaroteen

Een van de ingrediënten in Zonnebruin® is betacaroteen. Betacaroteen is een provitamine A die het lichaam in staat stelt om zelf naar behoefte vitamine A aan te maken. Vitamine A is bijvoorbeeld goed voor je gezichtsvermogen.

Mooi met Zonnebruin®

Voedingsdeskundigen raden aan om dagelijks 300 gram fruit en 300 gram groente te eten. Als je Zonnebruin® capsules gebruikt, krijgt je lichaam waardevolle carotenoïden binnen die in groente, vruchten en graan zitten. Carotenoïden worden in het lichaam, naar behoefte, omgezet in vitamine A.

Waarom Zonnebruin®?

 • Bevat antioxidanten. In deze antioxidanten zit vitamine C en E die de cellen helpen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling;
 • Bevat een 100% natuurlijk carotenoïden-complex uit zeealgen (Dunaliella Salina);
 • Je krijgt een mooie blijvende bruine teint;
 • Met vitamine C en E voor de inwendige huidverzorging;
 • Natuurlijke bescherming tegen UV-straling;
 • Geschikt voor alle huidtypen.

Hoe werkt Zonnebruin®?

Zonnebruin® softgels bevatten de natuurlijke antioxidanten vitamine C, E en selenium. Deze helpen de cellen beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling. Daarnaast bevat Zonnebruin® natuurlijke carotenoïden. Carotenoïden zijn de kleurpigmenten van planten. Zo krijgen wortels hun kleur door bètacaroteen en is een tomaat rood door de aanwezigheid van lycopeen. De natuurlijke carotenoïden in Zonnebruin® worden opgenomen in het bloed en naar de huid getransporteerd. Daar worden ze opgeslagen in de jongste opperhuidcellen. Gedurende een periode van ongeveer vier weken verplaatsen deze cellen zich geleidelijk naar het huidoppervlak. Zo zorgen ze voor een geleidelijke opbouw van een mooie bruine teint. Daarnaast bevat Zonnebruin® vitamine C dat bijdraagt aan de vorming van collageen en helpt om de huid van binnenuit te versterken. Gebruik Zonnebruin® vóór en tijdens het zonnebaden, een zon- of wintersportvakantie of zonnebankkuur. Zonnebruin® is een voedingssupplement.

Voordelen Zonnebruin® in het kort

 • Bruin van Binnenuit®;
 • Uitsluitend natuurlijke carotenoïden;
 • Bevat antioxidanten* die helpen beschermen tegen de invloed van zonlicht;
 • Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat voor belang is voor de huid;
 • Geschikt voor alle huidtypen.
Adviezen en tips voordat je de zon ingaat

Kies voor een goede voorbereiding

Wil je tijdens de vakantie van de zon genieten? Neem dan drie maanden vooraf 1 à 2 capsules per dag.
Zo bereik je bij een langdurig verblijf in de zon een optimaal resultaat.

Hou je mooie, bruine kleurtje langer vast

Een mooie, zongebruinde huid hou je langer vast door 1 capsule per dag te blijven innemen. Deze onderhoudsdosering kun je, als je dat wilt, elke dag volhouden. Zelfs als je het je leven lang gebruikt.

Laat je huid voorzichtig aan de zon wennen

De bruine teint die je krijgt na contact met de zon is het gevolg van het beschermingsmechanisme van de huid. Dat bruine kleurtje is een “laagje” pigment dat aan de bovenkant van de cellen in de opperhuid ligt en zo de dieper liggende delen van je huid beschermt. Je huid heeft even tijd nodig om deze natuurlijke bescherming aan te maken. Huidveroudering wordt voor een groot deel veroorzaakt door UV-stralen.

Vermijd de volle zon

Zoek de schaduw op in plaats van de volle zon, zeker tussen 12.00 en 15.00 uur.
Rond 12.00 uur staat de zon het hoogst aan de hemel en zijn de UV-stralen het sterkst. Zorg ervoor dat je rond die tijd de schaduw opzoekt: bijvoorbeeld onder een parasol of bij een strandtent. Ook in de schaduw kun je nog flink verbranden, dus blijf je goed insmeren!

Check de UV-straling

De KNMI geeft een indicatie aan van de UV-straling per dag. Controleer voordat je naar buiten gaat de UV-index van de KNMI: de zonkrachtschaal geeft globaal aan hoe lang de huid van een gemiddelde Nederlander midden op de dag zon kan verdragen. Als je snel verbrandt is die tijd korter en heb je een getinte huid, dan kun je langer zon verdragen.

Gebruik zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème beschermt je huid tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Gebruik producten met een minimale ‘Sun Protection Factor (SPF) van 20. Hoe hoger de SPF, des te beter ben je beschermd tegen de zon.

Check je hele lichaam

Smeer je zo goed mogelijk in. Plekjes die vaak vergeten worden zijn: oren, voeten, handen, oogleden en plekjes om de bh- en broekrandjes. Het gevolg? Verbrande plekken en pijn. Let hier dus goed op.

Eerst zonnebrandcrème, daarna make-up of insectenspray

Als je een gezond kleurtje hebt, zul je waarschijnlijk minder of zelfs geen make-up dragen. Wil je toch iets van make-up op? Smeer dan eerst zonnebrandcrème op. Dat geldt ook voor insectenspray.
Controleer welke factor voor jouw type huid het meest geschikt is. Smeer jezelf een half uur voordat je de zon ingaat helemaal in. Herhaal dat elke twee uur. Transpireer je sterk? Smeer je dan vaker in. En na het zwemmen en afdrogen, smeer je je ook weer in.

Toch verbrand?

Een rood verbrande huid is zéér gevoelig. Die gevoeligheid neem je helemaal weg als je de verbrande huid insmeert met een huidverzorgende aftersun of Aloë Vera.

Draag een hoed of pet en een zonnebril

De meest verbrandingsgevoelige zones van je gezicht zijn je neus, voorhoofd en hoofdhuid. Hou ze uit de zon door een grote hoed of pet op te zetten. Ook een zonnebril die goed aansluit op de contouren van je gezicht is een noodzaak.

Kleding beschermt ook tegen UV-straling

Ook kleding kan bescherming bieden tegen schadelijke UV-straling. Een T-shirt heeft een gemiddelde beschermingsfactor van 5. Er zijn inmiddels zelfs speciale beschermende kledinglijnen op de markt die je in de felle zon kunt dragen. Ook is er anti-UV kleding voor kinderen verkrijgbaar.

Lisa Werkenbach (21)

“Met een zongebruind kleurtje kan ik de hele wereld aan. Ik weet dat teveel zon niet goed voor me is, maar ik voel me gewoon beter als mijn huid zongebruind is. Mijn kleren staan leuker en ik voel me mooier. Met Zonnebruin® krijg ik een natuurlijk bruin kleurtje zonder de nadelen van de zon. Mijn buurvrouw vroeg of ik stiekem twee weken naar Ibiza was geweest!”

Zonnebruin® is een preparaat met vitamines, mineralen en vetzuren. Zonnebruin® softgels bevatten natuurlijke antioxidanten*. Deze helpen de cellen beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling. De koper in Zonnebruin® ondersteunt een normale pigmentatie van de huid.

Samenstelling:

Per dagelijkse dosis (1 softgel)Hoeveelheid%ADH**
Natuurlijk carotenoïdencomplex:
– Bèta-caroteen
– Alfa-caroteen
– Cryptoxanthine
– Zeaxanthine
– Luteïne

14 mg
450 mcg
108 mcg
90 mcg
72 mcg
Lycopeen2 mg
Astaxanthine (natuurlijk)0,25 mg
Luteïne3 mg
Zeaxanthine poeder 5%10 mg
*Natuurlijke vitamine E
*Vitamine C (ascorbinezuur)
PABA
Koper (gluconaat)
15 mg
30 mg
100 mg
0,5 mg
125%
38%

50%
 *Selenium (als methionine)20 mcg36%
 Visolie (bevat 30% EPA/DHA)70 mg
**ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Let op, Zonnebruin® is van samenstelling en inhoud veranderd.

Ingrediënten:
PABA, visolie, gelatine (capsule), zonnebloemolie, glycerol monostearaat, bijenwas (glansmiddel), lecithine (uit soja), vitaminen, mineralen; natuurlijke kleurstoffen: riboflavine, ijzeroxide.
Preparaat met vitamines, mineralen en vetzuren.

Allergenen informatie: bevat soja en vis.

Aanbevolen dagelijkse dosering

Vanaf vier weken vóór het zonnebaden of de zonnebankkuur: één softgel per dag met water innemen. Ook tijdens de blootstelling aan de zon en om de bruining langer vast te houden kan worden volstaan met één softgel per dag. Het verdient de voorkeur de softgel bij de hoofdmaaltijd in te nemen. Voor de lichte huid: twee softgels per dag. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen houden. Droog, donker en koel bewaren tussen de 15° en 22°C. Een gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Wat is Zonnebruin®?2016-12-22T16:45:23+01:00

Zonnebruin® bevat een complex van verschillende natuurlijke carotenoïden: bètacaroteen dat bijvoorbeeld voorkomt in abrikozen, perziken en wortelen. Alfacaroteen dat onder andere in wortelen zit, maar ook in rode en gele pepers en goudgeel graan. Cryptoxanthine komt voor in sinaasappelen, rode pepers, papaja
en perziken. Zeaxanthine zit in spinazie, okra (tropische plant met voedzame peulvruchten) en graan. Astaxanthine is de carotenoïde waaraan garnalen en zalm hun roze kleur ontlenen. En tenslotte luteïne dat in spinazie en broccoli zit.

Hoe werken Zonnebruin® capsules?2016-12-22T16:45:32+01:00

Zonnebruin® capsules zorgen ervoor dat de huid van binnenuit een gezonde kleur krijgt. Dat komt door het caroteen in het wortelsap. Het wordt opgenomen in het bloed en naar de huid getransporteerd. Daar wordt het opgeslagen in de nieuw gevormde epidermis (opperhuid)cellen. In ongeveer vier weken verplaatsen deze cellen zich naar het huidoppervlak en zorgen daar voor een mooie gezonde kleur. Zonnebruin® capsules werken ook op deze natuurlijke wijze. Na vier weken krijgt de huid een mooie kleur en een frisse en vitale uitstraling.

Kan ik de Zonnebruin® capsules ook gebruiken als voorbereiding op een zonnebankkuur?2016-12-22T16:45:44+01:00

Idealiter begin je vier weken voorafgaand aan een zonnebankkuur met het gebruik van Zonnebruin®. Dat is de beste voorbereiding voor een mooie, bruine huid.

Hoe kan ik Zonnebruin® het beste bewaren?2016-12-22T16:45:52+01:00

Het beste is om de softgels koel, droog en donker te bewaren; bij voorkeur tussen de 15° en 22°C. Let op: supplementen kun je beter niet in de koelkast of badkamer bewaren. Na opening van de verpakking kunnen de softgels vocht opnemen, wat kwaliteitsverlies tot gevolg kan hebben.

Hoe gebruik ik Zonnebruin®?2016-12-22T16:46:02+01:00

Vanaf vier weken vóórdat je de zon ingaat of een zonnebankkuurtje doet, neem je één softgel per dag met water in. Wil je tijdens je zonvakantie of zonnebankkuur je bruine kleurtje langer vasthouden?

Ga dan door met één softgel per dag. Het verdient de voorkeur de softgel bij de hoofdmaaltijd in te nemen. Voor de lichte huid adviseren wij twee softgels per dag.

Voor welke zonnetype huid is Zonnebruin® geschikt?2016-12-22T16:46:12+01:00

Zonnebruin is geschikt voor elk huidtype. Ook als je een hele licht huid hebt.